BORSMENTA LEVÉL 60db

Egészségügyi hatásai: 1. Szélhajtó, epehajtó hatása révén elősegíti az étkezés utáni jó közérzetet. 2. Az emésztőnedvek elválasztásának fokozásával hozzájárul az egészséges bélműködéshez. 3. Támogatja a szervezet természetes védekezőképességét. Népgyógyászati alkalmazása: A borsmenta a népgyógyászatban több ezer éve alkalmazott gyógynövény (megfázás, fejfájás, migrén stb.)
Bruttó 1 990 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

TELTSÉGÉRZETRE, EMÉSZTÉSRE GYAKOROLT HATÁS

  • A borsmentakivonatok hatását diszpepsziás betegeken is vizsgálták. A diszpepszia a has felső részén jelentkező diszkomfortérzet, amely a következő tünetekkel jár együttesen vagy külön-külön: korai teltségérzet étkezés közben, étkezés után kellemetlen teltségérzet, felhasi fájdalom, felhasi égő érzés, hányinger, puffadás, mellkasi fájdalom. Ezeket a tüneteket a borsos menta kivonata más gyógynövényekkel kiegészítve hatékonyan csökkentette több klinikai vizsgálatban is. (Dr. Madisch és munkatársai kutatása, Dr Max és munkatársai kutatásai: 12Dr. Rich és munkatársai kutatása)

IMMUNRENDSZERRE GYAKOROLT HATÁS

  • A borsmentakivonat immunrendszert támogató hatása igazolt antivárlis, antibakteriális és antifungális hatásának tulajdonítható. A mentakivonatok kísérletesen gátolták tucatnyi fertőzést okozó baktérium szaporodását, mint például a Pseudomonas aeruginosa, a Staphylococcus aureus, az Escherichia coli vagy a Helicobacter pylori. (Dr. Nair kutatásaDr. Iscan kutatása)

 

BORSMENTA A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

  • A borsmentát a népgyógyászatban légzőszervi megbetegedésekre, megfázásra, torokfájásra, hányingerre, felfúvódásra, egyéb emésztőrendszeri panaszokra, továbbá menstuációs zavarok esetén, illetve fejfájásra és feszült állapotok kezelésére alkalmazzák. (TRC Natural Medicines)

 

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

  • A borsmentalevél fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Epeúti elzáródás vagy epehólyag-gyulladás esetén fogyasztása ellenjavallt!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

ADAGOLÁS► 2-3 kapszula étkezés előtt vagy után.
FOGYASZTÁSKapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. 
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK► Kapszulánként 300 mg borsmentalevél (Menthae piperitae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.