Különleges Vitaking C-vitamin 1500mg készítmény, hisz az eddig megszokottakkal ellentétben 1500 mg tiszta hatóanyagot tartalmaz. Ez az egyik kedvenc termékünk. A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb vitamin forrás. A c-vitamin elősegíti a szervezetben a vas felszívódását. Stresszes állapotban gyorsabban használódik, így érdemes fokozottan odafigyelni a megfelelő pótlására. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. Tehát C-vitaminra nem csak ősszel és télen, hanem az év 365 napján!
A C-vitamin hozzájárul:
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés) Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut) C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk. Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.