CSODAVÁROLAJ MÁKMAGOLAJ 250 ML
Olajáról régóta tudjuk, hogy lassíthatja az öregedést, elősegítheti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsav-összetételének köszönhetően az érfalak rugalmasságára és a vérkeringésre is jó hatással van. Normalizálhatja a vér koleszterinszintjét. Erősítheti a szervezet védekező mechanizmusát. Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Jó hatással bír az idegekre, az idegfájdalmakra és a csontokra.
A mák igen nagy kincs a magyar és a környékbeli országok ételkultúrájában. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kalciumban és vasban gazdag.
Olajáról régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését.
Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően elősegíti az erek elernyedését, előnyösen hat a vérkeringésre.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét, fokozza a szervezet védekezőmechanizmusát és növeli a szellemi teljesítőképességet.
Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő hatású.
Összetétele
A mag 18% fehérjét, 28% szénhidrátot és 41,6% olajat tartalmaz. Ezenkívül jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma (lásd a táblázatot) is, és kiemelkedő kalcium tartalommal rendelkezik. Természetes módon tartalmazza a kalcium hasznosulásához szükséges magnéziumot, magas a vas, kálium és cink tartalma is (közel annyi, mint a tökmagnak).
Egy megfelelő, egészséges táplálkozás mellett a mák jó kalciumforrást biztosít a csontproblémák megelőzéséhez.
Megnevezés | Vizsgálati érték |
Összes zsírsav | |
Telített zsírsavak | |
Mirisztinsav % | 0,03 |
Palmitinsav % | 8,75 |
Sztearinsav % | 1,88 |
Egyszeresen telítetlen zsírsavak | |
Palmitolajsav % | 0,15 |
Olajsav% | 14,89 |
Többszörösen telítetlen zsírsavak | |
Linolsav % | 68,72 |
Linolénsav % | 0,00 |
| |
Energia / 100ml | 3452kJ/839kcal |
| |
Ásványianyag | 100g/mg | |
Kalcium | 1438 mg | |
Foszfor | 870 mg | |
Kálium | 719 mg | |
Magnézium | 347 mg | |
Nátrium | 26 mg | |
Vas | 9.8 mg | |
Cink | 7.9 mg | |
Mangán | 6.7 mg | |
Réz | 1.6 mg | |
Szelén | 13.5 µg | |