CSODAVÁROLAJ MÁKMAGOLAJ 250 ML
Olajáról régóta tudjuk, hogy lassíthatja az öregedést, elősegítheti a vérnyomás csökkenését. Kedvező zsírsav-összetételének köszönhetően az érfalak rugalmasságára és a vérkeringésre is jó hatással van. Normalizálhatja a vér koleszterinszintjét. Erősítheti a szervezet védekező mechanizmusát. Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Jó hatással bír az idegekre, az idegfájdalmakra és a csontokra.
A mák igen nagy kincs a magyar és a környékbeli országok ételkultúrájában. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kalciumban és vasban gazdag.
Olajáról régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését.
Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően elősegíti az erek elernyedését, előnyösen hat a vérkeringésre.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét, fokozza a szervezet védekezőmechanizmusát és növeli a szellemi teljesítőképességet.
Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő hatású.
 
Összetétele
 
A mag 18% fehérjét, 28% szénhidrátot és 41,6% olajat tartalmaz. Ezenkívül jelentős a vitamin és ásványi anyag tartalma (lásd a táblázatot) is, és kiemelkedő kalcium tartalommal rendelkezik. Természetes módon tartalmazza a kalcium hasznosulásához szükséges magnéziumot, magas a vas, kálium és cink tartalma is (közel annyi, mint a tökmagnak).
Egy megfelelő, egészséges táplálkozás mellett a mák jó kalciumforrást biztosít a csontproblémák megelőzéséhez.
| Megnevezés | Vizsgálati érték | 
| Összes zsírsav |   | 
| Telített zsírsavak |   | 
| Mirisztinsav % | 0,03 | 
| Palmitinsav % | 8,75 | 
| Sztearinsav % | 1,88 | 
| Egyszeresen telítetlen zsírsavak |   | 
| Palmitolajsav % | 0,15 | 
| Olajsav% | 14,89 | 
| Többszörösen telítetlen zsírsavak |   | 
| Linolsav % | 68,72 | 
| Linolénsav % | 0,00 | 
|   |   | 
| Energia / 100ml | 3452kJ/839kcal | 
|   |   | 
| Ásványianyag | 100g/mg |   | 
| Kalcium | 1438 mg |   | 
| Foszfor | 870 mg |   | 
| Kálium | 719 mg |   | 
| Magnézium | 347 mg |   | 
| Nátrium | 26 mg |   | 
| Vas | 9.8 mg |   | 
| Cink | 7.9 mg |   | 
| Mangán | 6.7 mg |   | 
| Réz | 1.6 mg |   | 
| Szelén | 13.5 µg |     |