- szabályozza a vérnyomást, stabilizálja a szabálytalan szívverést 
- normalizálja a vércukorszintet 
- kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre 
- a test sejtjeit energiával tölti fel, továbbá növeli az idegsejtek vezetőképességét, ezáltal meggyorsítja az információáramlást 
- biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket 
- javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül 
- megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól 
- kitisztítja az orrmelléküregeket 
- a szervezet számára antihisztaminként is működik 
- szabályozza az alvást, megőrzi a szerotonin és a maletonin mennyiségét 
- megszünteti a tartós, száraz köhögést 
- megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását 
- megelőzi a visszerek kialakulását 
- segíti a vesét a méregtelenítésben 
- stresszcsökkentő hatása van 
- segít fenntartani az izomtónust és az izomerőt 
- megállítja a felesleges nyáltermelést 
- erősíti a csont szerkezetét 
- megelőzi az izomgörcsöket 
- szabályozza az anyagcserét. 
A himalája só drágább, mint a közismert asztali só, konyhasó, azonban sokoldalúságának és jótékony élettani hatásainak köszönhetően megéri beszerezni! A himalája só tehát főzésre, sütésre is kiválóan alkalmas, egészségesebbé teszi az ételt és az életed, amit számos tudós és szakács is igazolt.