A Kókuszzsírt, melyet a kókuszpálma gyümölcséből nyernek Délkelet-Ázsiában, már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra. Kb. 25°C-on olvad fel és magas hőállósága miatt sütésnél többször is felhasználható, így egyben gazdaságos is.
Kiválóan alkalmas sütésre, mert összetevőinek köszönhetően nem marad kellemetlen szag utána. Pároláshoz is tökéletes.
A Kókuszzsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető és koleszterinmentes.
Laurinsav tartalma jelentős. Egészséges, mert sütés közben nem szabadulnak fel benne káros anyagok, mint néhány egyéb zsiradékban.
A szervezet nem tárolja el zsírként, azonnal elégeti, és energiát állít elő belőle. Segíti a vitaminok, ásványi anyagok és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, ezért jótékony hatással van az egészségre.